2014 Sollicitatiecoaching 2 cliënten

 

Opdracht:

Coachen van 2 cliënten in hun poging tot het vinden van een (andere) baan.

 

Uitgangspunt:

Eén cliënt (42) is HORECA-ondernemer geweest, en zoekt weer een dienstbetrekking, bij voorkeur in de logistiek, waarbij ANiMO gevraagd wordt om mee te zoeken naar reeële vacatures, en handvaten te geven voor succes bij sollicitatie.

De andere cliënt (53) is ontevreden over haar huidige baan (fysiotherapie-instelling), heeft een concrete vacature op het oog, en vraagt ANiMO om haar te coachen bij dit traject.

 

Resultaat:

De ex-ondernemer is m.b.v. ANiMO in staat om in korte tijd diverse geschikte vacatures te vinden, en slaagt er in om een -weliswaar tijdelijke – aanstelling te vinden in de logistiek (zoetwarenbedrijf), waarbij de HORECA-achtergrond (voedselveiligheid) een pré is.

De medewerker bij de fysiotherapie-instelling slaagt er in om, ondanks leeftijd en het niet voldoen aan de harde opleidingseisen, toch de geambieerde baan bij een ouderenzorginstelling te bemachtigen. Doorslaggevend zijn de (kern)competenties en het – mede door ANiMO aangewakkerde – zelfvertrouwen waarmee zij de sollicitatiecommissie weet te overtuigen!