Afgelopen weken heeft ANiMO een ex-ondernemer begeleid met sollicitatiecoaching. Doel was om na de verkoop van zijn horeca gelegenheid een baan te vinden. Gezien de periode waarin de ondernemer niet meer gesolliciteerd had EN ook niet echt meer een reëel beeld had van de arbeidsmarkt, geen overbodige luxe.

De periode van coaching heeft ca. 3 weken geduurd, en heeft, naast de bewustwording van kwaliteiten, ook een concrete dienstbetrekking opgeleverd. Weliswaar een tijdelijke, maar die ook een vaste kan worden. En anders is dat toch weer een aantrekkelijker uitgangspositie om verder te solliciteren.

De baan die hij gevonden heeft was ook in het werkveld van voorkeur: de logistiek. Daarnaast had zijn kennis van voedselveiligheid, opgedaan in zijn horeca-tijd, een pré. Opnieuw een bewijs van onze stelling:

Alles wat je doet is leerzaam, en alles wat je ooit geleerd hebt kun je ook later in je loopbaan benutten, in welk werkveld dan ook. Je kerncompetenties kun je overal inzetten, en vakkennis is ontwikkelbaar. Dit is de kern van duurzame inzetbaarheid!